Äriidee: maksa koolitööde lahendamise eest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaal pakub koolitööde lahendusi.
Portaal pakub koolitööde lahendusi. Foto: faismesdevoirs.com

Prantsusmaal kütab kirgi täna avatud portaal, mis pakub koolilastele koduste ülesannete lahendamise teenust. Matemaatikaülesande vastus maksab näiteks 5 eurot ehk ligi 80 krooni.


«Taipasin, et turus oli auk. Lisada sellele anus allumatust, ülbust ja internet ning saadki faismesdevoirs.com'i ( lahendamukodutoo.com),» iseloomustas

Reutersile

mõtet portaali asutaja Stephane Boukris.

Kohalikud õpetajad loomulikult nii lustlikult uude portaali ei suhtu. Ühe kooli inglise keele õpetaja Agathe Field märkis, et see teenus on lausa šokeeriv, kuna lükkab ümber hariduse põhimõtted, mille kohaselt peavad lapsed kodutööde teel teadmisi omandama.

Portaali asutaja aga kaitses end, märkides, et makstud vastused tulevad koos lahendustega, mille järgi lapsed näevad, kuidas vastuseni jõuti. «Me ei anna neile lihtsalt kala kätte, vaid õpetame neid õnge kasutama,» näitlikustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles