Sillamäe sadam on uutest autodest üle ujutatud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: Caro / Scanpix

Suured ookeanilaevad on toimetanud Sillamäe sadamasse kolme kuuga ligikaudu 50 000 sõiduautot, oma sihtturule Venemaale on neist edasi läinud vähem kui kolmandik.


Pärast majanduskriisi puhkemist kukkusid Venemaa autoturul müügimahud järsult, samas olid hiigelsuured autopartiid tellitud ja tehased Aasias jätkasid tootmist, kirjutab

Põhjarannik

. Nii ongi Läänemere-äärsed sadamad muutunud hiigelsuurteks autoparklateks, kus seisavad autod, mis ootavad, kuni Venemaal ostujõud taas tõuseb või tootja soostub tellitud autode hinda langetama.

Kui praegu on sadamas 35 000 autot, siis juba lähiajal on oodata järjekordset hiigelsuurt ookeanilaeva, mis toob juurde veel ligemale 8000 autot.

Rohkem autosid kui Sillamäel seisab praegu Läänemere ääres vaid Kotkas, kuid seal ollakse sunnitud enamikku autosid linnast väljapoole parkima, mis jällegi tähendab lisakulusid ja kerib üleliigseid numbreid ette ka uhiuue auto kilomeetrilugejale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles