Uute mobiilide akusid laeb päike

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi ökotelefon Blue Earth.
Samsungi ökotelefon Blue Earth. Foto: AP / Scanpix
Tänavu on esitletud juba kolme uut mobiiltelefoni, mille akut saab laadida päikese abil.

Samsung esitles 16. veebruaril puutetundlikku telefoni Blue Earth, mille tagakülg on varustatud päikesepaneeliga. Telefon on siiski piisavalt väike, et taskusse mahtuda, kirjutas Tartu Ülikooli tehnoloogiportaal Novaator.

Samsung on astunud ka teisi samme, et uut telefoni saaks nimetada kõige keskkonnasõbralikumaks mobiiltelefoniks. Telefoni korpus on valmistatud ümbertöödeldud veepudelitest ning ei sisalda keskkonnale mürgiseid aineid.

Samadel põhimõtetel on valmistatud ka akulaadija, mida saab kasutada pilvisematel päevadel. Seade on varustatud ka sammulugeja ning süsihappegaasi emissiooni kalkulaatoriga ning telefoni pakendamiseks plaanitakse kasutada ümbertöödeldud paberit.

Hiina mobiilitootja ZTE tutvustas hiljuti telefoni Coral-200, mis kasutab samuti päikeseenergiat, kuid erineb oma võistlejatest oluliselt madalama hinna poolest – see hakkab maksma vaid 40 dollarit ehk ligi 500 krooni.

Coral-200 on mõeldud ennekõike inimestele, kellel puudub ligipääs elektrile. Tunniajalise päikese käes viibimise jooksul saab telefon piisavalt energiat, et sellega oleks võimalik 15 minutit rääkida. Telefon tuleb ametlikult müügile juunis.

Ka LG tutvustas Barcelonas toimunud maailma mobiilikonverentsil uut päikese jõul töötavat ideetelefoni. Päikesepatareiga varustatud telefon suudab kümneminutilise päikese käes viibimise eest pakkuda kolm minutit kõneaega.

LG telefoni lõplik disain pole veel paika pandud, samuti puudub uuel telefonil nimi. Firma on aga teatanud, et uut toodet hakatakse pakendama keskkonnasõbralikesse ümbertöödeldud paberist valmistatud ning sojatindiga värvitud kastidesse ning et telefon ei sisalda keskkonnale mürgiseid ühendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles