Saadik kurdab kehva mobiililevi üle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogulase Margus Tsahkna hinnangul on viimastel kuudel mobiililevi kehvemaks läinud, operaatorfirmad ja Tehnilise järelevalve amet pole sidekvaliteedi langust täheldanud.

«Kui ikka ühendust ei saa, hakkab see kokkuvõttes mainele mõjuma. Jääb mulje, et ma üldse ei tööta,» pahandab Õhtulehe veergudel riigikogulane Margus Tsahkna, kelle sõnul mobiilsideoperaatorid küsivad teenuste eest kopsakaid summasid, ise ei aga vastuta millegagi eest.

Tehnilise järelevalve ameti sideteenuste osakonna juhataja Oliver Gailani tõdemusel pole täheldatud märke kvaliteedi halvenemisest, ka pole viimasel ajal mingeid anomaaliaid.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu kinnitusel tuleb kõnedekatkemisi ette, kuigi nende osakaal on suhteliselt madal.
EMT raadiovõrgu ja transmissiooni osakonna juhataja Ermo Pohla arvates on levi Lõuna-Eesti kuplite vahel keerulisem kui Põhja-Eesti lagedatel väljadel ning igasse orgu ega nõkku ei saa maksimumtugevusega levi tagada.

Pohla kinnitusel tekitavad leviprobleeme ka tormised tugeva tuulega äikeseilmad - kuna mastid on kõrged, võib äike mõnikord sinna sisse lüüa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles