Swedbanki kliente püüavad uus petukiri ja õngitsusleht

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sada protsenti õigeid vastuseid sel aastal ei olnud.
Sada protsenti õigeid vastuseid sel aastal ei olnud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Petturid on taas avanud Swedbanki veebilehega sarnaneva õngitsuslehe, mille kaudu üritatakse Swedbanki klientidelt välja meelitada pangakaartide andmeid.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse osakonnajuhataja Hillar Aarelaid ütles ERRi uudisteportaalile, et seekord on Swedbanki õngitsusleht avatud ühes Ameerika mandril asuvas serveris.

«Teeme tööd selle nimel, et ka see sait kinni panna.» ütles ta. «See on üsna tavaline asi, et petturid üritavad oma tegevust teiste serverite vahendusel jätkata.»

Postimees.ee lugejad on teatanud ka uuest e-kirjast ja sarnaselt eile hommikul laiali saadetud kirjaga palutakse ka selles pangakaardi andmeid seoses panga nimemuutusega. Ainuke erinevus on see, et petturid soovivad teavet ainult Mastercardi kohta.

Swedbank palub kirja saajatel see koheselt kustutada ja oma pangakaartide andmeid või turvatunnuseid tundmatutele veebilehtedele mitte sisestada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles