Nutitelefonid osutusid häkkeritele komistuskiviks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonide revolutsioon on alanud.
Nutitelefonide revolutsioon on alanud. Foto: AP / Scanpix
Nutitelefonid valmistavad häkkeritele peavalu – suur hulk erinevaid mudeleid ja väike võimsus teevad nende muukimise keeruliseks, nii selgus möödunud nädalal toimunud häkkimisvõistlusel PWN2OWN.

Häkkerid said proovida iPhone`i, Blackberryt ning Windows Mobile`i, Symbiani ja Android opsüsteemil töötavaid telefone, kuid ühtegi neist ei õnnestunud murda, kirjutas Computerworld.

Võistlust toetava infoturbefirma 3Com TippingPoint esindaja Terri Forslof ütles, et mobiiltelefonide mälu ja jõudlus on nii piiratud, et paljud muukimistehnikad lihtsalt ei tööta.

Lisaks tekitas probleeme erinevate mudelite valik. Näiteks ei töötanud Blackberry puuteekraaniga telefoni jaoks mõelud muukimisnipp võistlustel kasutatud Blackberry Boldi puhul.

Samas lisas Forslof, et järgmiseks aastaks, mil sarnane võistlus taas aset leiab, on need takistused kindlasti ületatud ja häkkeritel õnnestub kätte saada ka nutifonide muukimise eest pakutud auhinnaraha, mis oli sel aastal 10 000 dollarit ehk üle 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles