AvtoVAZi president: autoturg on šokis

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto Lada Kalina AvtoVAZi tehases
Sõiduauto Lada Kalina AvtoVAZi tehases Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa autotööstushiiu AvtoVAZ president Boriss Aljošin loodab, et Vene autoturg saab šokist üle ja müük hakkab elavnema.


AvtoVAZi laoplatsidel seisab 90 000 sõidukit, neist 30 000 on valmistatud 2008. aastal, vahendas

RIA Novosti

.

«Praegu on turud šokiseisundis. Auto ei ole kõige tähtsam kaubaartikkel, kõik on hirmunud, oodatakse halvenemist, mis õigupoolest süvendab olukorda veelgi,» rääkis Aljošin ajalehele Kommersant.

Eelmisel aastal pööras potentsiaalne ostja tähelepanu kõrgema hinnaklassiga autode poole.

«Me ootame, et šokk läheb mööda, müük elavneb nii või teisiti ja  hakkab toimuma vastupidine protsess - nõudlus kallimate mudelite vastu läheb üle huviks Samara ja nn klassikute vastu,» rääkis firmajuht.

Aljošini prognoosi järgi osutuvad sel aastal kõige menukamateks Samara ja uus Priora, seejärel «klassika» ning siis Kalina ja Niva.

«Täpseid numbreid ma ei ütle, kuna see on esialgne plaan. Kõik võib muutuda, kuna see sõltub ikkagi turu käitumisest,» rääkis ta.

Oodatava hinnatõusu kohta ei soovinud president midagi konkreetset öelda.

«Võimalik, et me peame hindu kergitama, et kompenseerida kaotusi, mida oleme saanud seoses laenudega,» rääkis Aljošin ja lisas, et hinnapoliitika osas peab firma kindlasti nõu valitsusega.

Eelmisel aastal teenis AvtoVAZ esimest korda viimase 8 aasta jooksul kahjumit, mis ulatus 6,2 miljardi rublani.

Autohiiu võlg ulatub 44 miljardi rublani, sellest 36 miljardit on firma võlgu pankadele. Kaheksa miljardi rubla eest müüs ettevõte aga võlakirju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles