Droonide sõda on jõudnud koduaeda: arreteeriti kopteri alla tulistanud mees

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William H. Merideth
William H. Merideth Foto: arstechnica.com

Ameerika Kentucky võimud vahistasid paljude ameriklaste meelehärmiks mehe, kes pidas koduaias tiirutanud kaameraga drooni ilmselgeks invasiooniks privaatsusesse ja tulistas selle oma üheraudsest alla.

Väljaande Ars Technica teatel  ei olnud 47-aastasel Hillview väikelinna elanikul William Meridethil õrna aimugi, kes oli heksakopteri lennutamise taga, ning otsustas seega ründajast lahti saada kolme linnupadruni lasuga.

«Ma tean neid kenasid väikeseid masinaid, kuid neid ei tohiks kasutada lendamiseks inimeste koduaedadesse ja seal filmimiseks,» selgitas Merideth.

Vaid minut pärast laskmist sõitis tema maja ette auto nelja ründavas meeleolus mehega ja üks neist hüüdis peremehele: «Kas sina litapoeg tulistasid mu drooni?!» Merideth näitas meestele seepeale 10-millimeetrist Glocki oma puusal ja ähvardas korraldada veel ühe tulistamise, kui mehed üle tema koduhoovi läve astuvad.

Sissetungijate ainsaks vastuseks oli olnud tõdemus, et kuna troon maksab 1800 dollarit, siis loodetavasti on tal paks tšekiraamat.

Foto:
Foto: Foto: kentucky.arrests.org

Sündmuskohale olukorda lahendama kutustud politsei otsustas siiski mehe möödunud nädalavahetusel üheks ööks kinni pidada ja talle esitati süüditus avaliku korra rikkumises ning kaaskondlaste ohustamises.

Meridethi sõnul olid isegi vanglaametnikud talle omavahelises vestluses tunnistanud, et pidasid tema tegevust igati õigustatuks ja õiglaseks. Esiteks võivad droonid alla kukkudes inimestele tõeliselt kahju tekitada, teiseks on teema seotud inimeste privaatsuse ja nende vara kaitsmisega.

«Meil ameeriklastena on õigus kaitsta oma õigusi ja oma vara,» sõnas Merideth väljaandele. Meest ootab nüüd ees kohus ja ta lubab, et ei kavatse teema käsitlemisel peatuda temale esitatud kahe süüdistuse ja kohtuasjaga.

Kuna Ameerikas on loodud arreteeritute jaoks avalik ning kommenteeritav veebikeskkond, siis on seal näha rahva toetavat meelsust mehe teole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles