Häkkerite ajujaht terroristidele jätkub: elimineeritud on üle 20 000 ISISe konto

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymouse plakat
Anonymouse plakat Foto: The Hacker News

Üleilmne häkkerite ühendus Anonymous on asunud avaldama täisnimeirju neist sotsiaalmeedia kontodest, mille on likvideerinud võitluses terrorirühmituse ISIS ja selle järgijate vastu.

Ööl vastu neljapäeva avaldatud värskeima nimekirja  - http://pastebin.com/raw.php?i=HXjgGiHp - ja alloleva uusima videpöördumise kohaselt on hetkeks maha võetud juba enam kui 20 000 ISISega seotud Twitteri kontot.

Anonymous märgib, et Twitter võib olla mõned neist kontodest taastanud, ja palub sellistest juhtumitest teada anda. Üldjoontes lubavad häkkerid aga terroristele üha laiema haardega sõda: «ISIS: me jahime Sind, võtame maha Su saite, kontosid, e-maile ning paljastame Su. Nüüdsest pole online Sinu jaoks enam turvaline koht…Sind koheldakse kui viirust ja meie oleme selle ravi.»

Anonymouse rünnakute peaeesmärgiks just ISISe propagandakanalite likvideerimine. «On aeg mõista, et sotsiaalmeedia on ISISe jaoks väga hea suhtlusplatvorm oma terrorismiideede levitamiseks noorte seas,» teatab Anonymous ja märgib, et ühtlasi on sotsiaalmeedia ka tugev relv.

«Peame töötama kõik koos ja kasutama sotsiaalmeediat terroristide kontode elimineerimiseks. Anonymous on just maha võtnud enam kui 20 000 ISISe kontot Twitteris. See on alles algus,» lubab häkkerite ühendus.

The Hacker News'i andmeil on ISISega otsesemalt või kaudsemalt seotud koguni 45 000 Twitteri kontot.

Oma küberründe üksuse loomisest on teatanud ka Suurbritannia valitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles