Apple on testimas koguni viit erinevat iPhone 7 prototüüpi

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon iPhone 7. Pilt on illustratiivne.
Telefon iPhone 7. Pilt on illustratiivne. Foto: theweek.co.uk

Tehnoloogiahiid Apple on järgmise põlvkonna iPhone 7 loomisel kuulduste kohaselt testimas lausa viit erinevat prototüüpi ning peamiste tehnoloogiliste uuendustena eeldatakse juhtmevabade kõrvaklappide kasutuselevõttu, täisulatust haaravat ekraani ja kaheläätselist kaamerat.

Kõige enam vast ongi levinud kuulujutud selle kohta, et uus iPhone saab olema ilma tavapärase 3,5-millimeetrise kõrvaklapisisendita ning seda saab asendama juhtmevaba ühendust võimaldav lightning port. Põhjused selleks võivad olla näiteks parema veekindluse saavutamine,  mugavama muusikakuulamise võimaldamine aga ka uudsete rakendustega ja märguannetega suhtlemise võimaluste loomine, vahendab theweek.co.uk

www.
www. Foto: theweek.co.uk

Välja on pakutud ka, et kõrvaklappide ja telefoni vahelise ühenduse tehnoloogiaks saab olema tavapärane Bluetooth. Jaapani väljaanne Macotakara on igal juhul välja pakkunud, et juhtmevabade kõrvaklappide kasutamise eesmärk on muuta telefon tervelt 1 millimeetri võrra õhemaks ja sel juhul oleks 3,5-millimeetrine auk selle otsas lihtsalt liiga suur.

Teiseks koguvad üha suuremat hoogu kuulujutud selle kohta, et iPhone 7 on välja tulemas ühel aastal korraga lausa kolmes suuruses ning väikseim neist saab kandma nime iPhone 7 mini. Arutelud on keskendunud peamiselt sellele, kas sellest saab tehnilistelt omadustel oma suurte vendadega sarnane telefon lihtsalt väiksemas korpuses või odavam ja vähemvõimekam iPhone, nagu seda oli iPhone 5C.

iDigitaltimes hindab näiteks, et kui müügile peaks tõesti tulema ka taas 4-tolline iPhone, siis ei saa selle protsessoriks olema mitte iPhone 7-lt oodatav A9 vaid senine A8. Samuti räägitakse, et sellel mudelil võib puududa viimasele mudelile lisandunud 3D-puutetundlik ekraan.

www.
www. Foto: theweek.co.uk

Mis puutub teistesse uuendustesse, siis on KnowYourMobile.com välja pakkunud, uuel telefonil ei saa olema home-nuppu, et anda ruumi kogu esikülje ulatust enda haardesse võtva ekraani jaoks. Lisaks pakutakse, et telefon tuleb veekindel – silikoonkatetega selle avade kohal. Loomulikult lisaks juhtmevaba laadimine.

Sõrmejäljelugeja võib aga saada täienduse paanikanupu funktsionaalsusega, mis võimaldaks lisaks telefoni sulgemisele saata häiresignaali ka päästeteenistustele. Sel juhul asuksid tööle ka telefoni kaamera ja mikrofon, mille pilt ja heli oleksid otse kuulatavad politseinikele.

Kiipide maailmaga seonduvalt pole välistatud ka see, et Qualcommi protsessor saab järeltulijaks Inteli omale. Venturebeat hindab ka, et paralleelselt võivad olla kasutusel mõlema tootja kiibid.

Ekraani osas olevat kaalumisel LCD-ekraani väljavahetamine OLEDi vastu, mida toodaks telefonile Apple’i suurim konkurent Samsung. See kaotaks ära vajaduse eraldi taustavalguse tekitamise järele, kuna OLED-ekraanid toodavad valgust ise.

Lõpetuseks veel valik erinevatest kuulujuttudest seoses iPhone 7 uuendustega:

  • Safiirist ekraan

  • Kuuetuumaline protsessor

  • Laadimine USB-C pordi abil

  • Kumer ekraan

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles