Sony asus taas vinüülimängijaid tootma

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony vinüülimängija
Sony vinüülimängija Foto: Sony

Tehnoloogiaettevõte Sony esitles Las Vegases toimuval maailma suurima tarbeelektroonikamessil CES terve plejaadi oma uudistooteid, mis kõik sel aastal ka turule peaksid jõudma.

Kõige üllatavam uudistoode oligi vast Sony uus vinüülimängija PS-HX500. Põnevaks muudab seadme asjaolu, et see on varustatud DSD-muunduriga, mis annab kasutajale võimaluse kopeerida analoogpalad arvutisse digifailidena, millel on kõrglahutusega heli kvaliteet. Plaadimängija on varustatud ka integreeritud fonoeelvõimendiga, mis aitab luua otseühenduse välisvõimendiga, et luua kvaliteetne koduse heli taasesitus.

Stereo tasakaalu tagab seadme sirge helipea käsi, mille nool asub käe keskteljel. Käsi omakorda on varustatud ümara peaümbrisega, mis minimeerib resonantsi ja aitab taasesitada puhast heli. Helipeakäe koostu on kaasatud libisemisvastane seade koos käe märguandesüsteemiga. Liikuv magnetkassett, mida on lihtne reguleerida, suurendab jälgimisjõudu ja tasakaalu. PS-HX500 on Euroopas saadaval alates 2016. aasta aprillist.

Seadmel on suure tihedusega 30-millimeetrine akustiline alus ja uue kujundusega 5-millimetrine kummimatt ning neli isolaatorjalga.

Sony uus teler on sisuliselt ilma raamita (foto: Sony)
Sony uus teler on sisuliselt ilma raamita (foto: Sony) Foto: Sony

Telerite osas tutvustas  Sony Electronicsi juht Michael Fasulo tuliuusi 4K HDR BRAVIA’id. Üks esitletud seeriatest kannab nime BRAVIA XD93 ning sellel on näiteks kasutusel uus Slim Backlight Drive võrgustikjada-tagantvalgustussüsteem. Koos funktsiooniga X-tended Dynamic Range PRO võimendab ja tumendab see tagantvalgustust, et luua teravamad eredad toonid ja sügavamad mustad toonid kolm korda suuremas eredusvahemikus kui tavapärastel teleritel.

Järjekordne Sony HDR-pilti täiustav funktsioon on TRILUMINOS™ Display, mis taastekitab laiema värvivaliku täpsete värvidetailidega igal eredustasemel.Sony täiustatud pilditöötlusmootor 4K Processor X1™ parandab uutel teleritel värvi, kontrasti ja selgust. Esitleti ka telerit BRAVIA SD85, millel muudab omapäraseks kergelt kaarjas ekraaniga.

Kõik Sony uued telerid jooksutavad Android TV platvormi ning uus seeria jõuab Euroopas turule 2016. aasta kevadel.

Sony kõlar MDR-XB650BT (foto: Sony)
Sony kõlar MDR-XB650BT (foto: Sony) Foto: Sony

Uuenduse saavad sel aastal loomulikul ka Sony juhtmevabad kõlarid. Nende seas on näiteks koduseks kasutamiseks mõeldud kõlarid SRS-ZR7 ja SRS-ZR5 koos kõrglahutusega heli, SongPal Linki ja hõlpsa juurdepääsuga paljudele veebirakendustele muusika voogedastamiseks. Lisaks veekindlad kaasaskantavad juhtmevabad kõlarid SRS-XB3 ja SRS-XB2 koos funktsiooniga EXTRA BASS ning uuendus sarjas h.ear go, mis on Sony teatel maailma kõige väiksem kaasaskantav kõrglahutusheliga juhtmevaba kõlar.

Kõlari SRS-ZR7 muudab riliseks eelkõige selle ühendamisvõimaluste rohkus. Ühe puudutusega saab luua ühenduse ühilduvate NFC-seadmetega, voogedastada saab lugusid Wi-Fi kaudu oma kodusest meediumiserverist, lisaks saata muusikat, veebiraadiojaamu ja netisaateid oma mobiilsideseadmest otse kõlarisse, kasutades funktsiooni Google Cas. Või miks mitte avastada veebimuusika põnevat maailma funktsiooniga Spotify Connect, kasutades rakendust Spotify kaugjuhtimispuldina. Mitme kõlari kergeks ühendamiseks on Sony loonud rakenduse SongPal iOS ja Androidi seadmetele.

Veekindlad kaasaskantavad juhtmevabad kõlarid SRS-XB3 ja SRS-XB2 on varustatud vastupidavate akudega (mudelil XB3 kuni 24 tundi, mudelil XB2 kuni 12 tundi). Kõlarid on veekindlad vastavalt standardile IPX5, mistõttu sobivad need nii kööki, õue kui ka ootamatu peo korraldamiseks.

Mis puutub kõlarisse h.ear go, siis on ka sellel sisseehitatud Wi-Fi, mis võimaldab kasutada eelistatud muusika voogedastamise rakendusi funktsioonide Google CastTM ja Spotify Connect kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles