Renault kutsub heitkoguste skandaaliga seoses tagasi 15 000 autot

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault
Renault Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Prantsusmaa autotootja Renault kutsub tagasi enam kui 15 000 sõidukit, et veenduda nende vastavuses heitgaasikoguste normidele.

Ühtegi autoomanikku see otsus otseselt ei puuduta, kuna tagasi kutsutakse vaid autosid, mis ei ole lõpptarbijateni veel jõudnud. Autotootja kontrollib, kas masinate mootorid ja väljaheitesüsteemid vastavad emissioonistandarditele kõigil temperatuuridel, ütles Prantsusmaa keskkonnaminister Segolene Royal täna hommikul RTL-i raadiole.

Ministri avaldus nädal pärast Prantsusmaa jõustruktuuride esindajad otsisid seoses heitkoguste teemaga läbi Renault peakontori ja kaks teist hoonet Pariisi lähistel. Möödunud aasta septembris Volkswageni heitkgaasiskandaal on laienenud paljudele autotootjatele ning ka Renault mõnede mudelite puhul on tuvastatud erinevus tava- ja laboritestide vahel.

Royali sõnul viiakse tagasikutsutavate autode testid läbi „pärismaailma» tingimustes. «Saame öelda et senised testid on olnud ebapiisavad,» ütles minister ja märkis, selliste vaidlustamatute testidega tahetakse päästa nii autotööstust kui kaitsta tarbijate huvisid.

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles