Hiina avalikustas Kuul maandumisest kõrgkvaliteetsed värvifotod (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chang’e 3 missioon
Chang’e 3 missioon Foto: Chinese Academy of Sciences / China National Space Administration / The Science and Application Center for Moon and Deepspace Exploration / Emily Lakdawalla

Hiina riiklik kosmoseagentuur avalikustas jaanuari keskpaigas HD-kvaliteediga värvifotod hiljutiselt Kuu missioonilt, kirjutab Techcrunch.

Hiinast sai 2013. aastal USA ja endise Nõukogude Liidu kõrval kolmas Kuul maandunud riik.  Enne Hiina missiooni oli Kuu saanud 37 aastat suhtelist rahu nautida - viimane kord, mil maalased taevakeha külastasid, oli aastal 1976. Toona maandus planeet Maa kaaslasel Nõukogude Liidu Luna 24 kosmosesond.

Hiinlaste missiooni koodnimetuseks oli Chang’e 3, mis sai oma nime Hiina mütoloogias esineva Kuu jumalanna järgi. Tegu oli järelmissiooniga kahele esimesele lähetusele Chang’e 2 ja Chang’e 1, millega viidi Kuu orbiidile kaks tehiskaaslast.

Chang’e 3 eesmärgiks oli demonstreerida Kuul pehmeks maandumiseks ning kuukulguri kasutamiseks vajalikke võtmetehnoloogiaid. Missioon oli varustatud teleskoobiga ning geoloogilisteks uuringuteks vajalike instrumentidega.

Rohkem hiinlaste Kuust tehtud pilte näeb siit ja siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles