Eesti võimud nõutasid sotsiaalvõrgustikelt andmeid kümnete inimeste kohta (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google
Google Foto: SCANPIX

Eesti uurimisorganid taotlesid ainuüksi möödunud aasta esimesel poolel maailma suurtelt tehnoloogiagigantidelt isiklike andmete väljastamist kümnete eestlaste kohta.

Google sai 2015. aasta esimeses pooles Eesti riigilt 11 päringut 14 inimese kasutajaandmetele ligi pääsemiseks ning neist 10 juhul Google ka kasutajaandmed väljastas, vahendab portaal geenius.

Suhtlusvõrgustikult Facebook nõudsid Eesti võimud eelmise aasta esimeses pooles andmeid 14 korral kokku 19 erineva inimese kohta ning 8 korral said nad andmed kätte. Microsoft sai eelmise aasta esimeses pooles Eestist 2 päringut 4 inimese kohta. Ühel juhul keeldusid nad päringule vastamast ning teisel juhul jagasid vaid osalist infot.

Ülemaailmselt esitati näiteks Google’ile möödunud aasta esimeses pooles üle 35 000 päringu ning 63 protsendil kordadest Google taotluse ka rahuldas.

Apple ning Twitter ei ole Eestist ühtegi päringut inimeste andmetele ligipääsemiseks saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles