Riigikohus allutas bitcoin’idega kauplemise rahapesureeglitele (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene bitcoin’i pangautomaat avati Kanadas ühes Vancouveri kohvikus 2013. aasta oktoobris. Pangautomaat vahetab Kanada dollareid bitkoin’ide vastu ja vastupidi.
Esimene bitcoin’i pangautomaat avati Kanadas ühes Vancouveri kohvikus 2013. aasta oktoobris. Pangautomaat vahetab Kanada dollareid bitkoin’ide vastu ja vastupidi. Foto: The Canadian Press / Scanpix

Eilse otsusega lõppesid kaua kestnud kõhklused, kas küberrahaga kauplemist tuleks käsitleda eriluba nõudva majandustegevusena või mitte – riigikohtu märgilise tähtsusega seisukoht on, et bitcoin’ide vahendamine on rahapesuvastasele järelevalvele alluv majandustegevus.

Sellise otsuseni viinud juhtum sai alguse juba 2014. aasta märtsis, mil Eestis elanud hollandlane Otto Albert de Voogd oli hakanud pidama veebikeskkonda www.btc.ee, mille kaudu pakkus võimalust soetada või müüa virtuaalvaluutat bitcoin. Enda sõnul tegi Voogd vahendustööd hobi korras, samas viitas mitu märki sihipärasele äritegevusele – teenuse eest sai näiteks tasuda nii sularahas kui ka ülekandega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles