Foto: mida näitab see autorendifirma hoiatussõnum oma juhtidele? (3)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorendifirma juhi sõnum oma klientidele
Autorendifirma juhi sõnum oma klientidele Foto: Facebook

Paistab, et seadusloome venimine ei võimalda politseil ja MUPO-l enam kaua silmi kinni pigistada sõidujagamisteenuse normidele mittevastavuse suhtes ja ette on võetud selle valdkonna lähem uurimine.

Politsei on alustanud juba menetlust kümnete igapäevaselt sõidujagamisteenust osutavate juhtide suhtes, kuna nende tegevus ei ole kooskõlas ühistranspordiseaduses toodud nõuetega litsetside ja lubade osas. Sellist sõidujagamisteenust vahendavad Eestis mitmed rakenduste omanikud - nagu Taxify ja Uber.

Fotol oleval Best Transfeeri juhilt Kalver Jaasmalt läbi Taxify rakenduse oma klientidele  edastatud sõnumist ilmneb, et uurimist on laiendatud ja tegema on asutud kontrollkõnesid otse juhtidele.

Kalver Jaasma sõnul saatis ta kirja just neile rendiautode kasutajatele, kes läbi Taxify äpi  sõidujagamist pakuvad. «Viimasel päeval on osad juhid, kes Taxify äppi kasutavad, saanud pealesurutud telefonikõne küsimusega, kas nad sõidavad taksot,» selgitas ta sotsiaalmeedias.

Autorendifirma juhi sõnum oma klientidele / facebook
Autorendifirma juhi sõnum oma klientidele / facebook Foto: Facebook

Sellest siis ka tema kirja sõnum ettepanekuga politsei ja MUPO-ga kõneledes mitte mingisugust infot jagada.

Sõidujagamisteenust seadustama pidav ühistranspordiseaduse muudatus on jäänud kevadest saadik riigikogu majanduskomisjoni venima. Viimase tõuke takerdustele andis võimuvahetus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles