3 videomängu, mida tasub maikuus proovida

Martin Liivand, level1.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. mail ilmuv Prey tõotab tulla üdini nauditav ulmemärul
5. mail ilmuv Prey tõotab tulla üdini nauditav ulmemärul Foto: Bethesda Softworks

Varasemalt oleme kirjutanud, kuidas sel kevadel on videomänge lihtsalt liiga palju! Valik on nii rikkalik, et silme eest lööb kirjuks ning ööpäevas pole piisavalt tunde, et kõik hea ja parem kraam saaks ära proovitud. Siiski ei tasu meelt heita, sest Level1 aitab luua kaosesse korda ja toob välja kolm mängu, mida Sa maikuus proovida võiksid.

Foto: Bethesda Softworks

PREY

5. mail poelettidele potsatav Prey on lasknud ennast pikalt oodata. Seeria esimene mäng, mil pealkirjaks samuti Prey, ilmus juba üksteist aastat tagasi, kuid ei ole oma nimekaimust järjega otseselt seotud. Pigem võiks peatselt ilmuvat ja ka uue stuudio poolt valmistatavat teost näha kui Prey taassündi ja uut tulemist. Ja see pole kindlasti halb asi, sest seninähtu põhjal on tegu pinevast atmosfäärist nõretava märulimänguga.

Prey asetab mängija kuu orbiidil asetseva Talos I-nimelises kosmosejaamas töötava doktor Morgan Yu saabastesse. Jaama salapärastes laborites viiakse läbi teste Typhoni nime kandva tulnukrassi peal, kellel on kummastav võime moondada ennast pea igaks esemeks, millega nad kontakti astuvad. Mõistagi murravad tulnukad end vangistusest vabaks ning saatuse tahtel langeb kosmosejaama – ja ka meie koduplaneedi – päästmine just Morgani õlgadele. Asjaolu, et Talos I vaiksetes ja hämarates koridorides võivad vaenlased olla tassid, toolid, lauad, pastakad, raamatud ja kõik muu lisab Preyle raugematult pingelise atmosfääri. Alates 27. aprillist on tasuta saadaval ka mängu demo, mis laseb kõigil huvilistel varbad vette kasta teose esimese tunni seltsis.

Foto: Bandai Namco Entertainment

GET EVEN

26. mail ilmuv väikese Poola stuudio The Farm 51 poolt arendatav Get Even on samuti juba mõnda aega töös olnud – esimest korda nägime teost 2013. aastal. Nüüd on mäng lõpuks peaaegu kohal ning peaks olema maiuspala kõigile, kes armastavad põnevust, müsteeriume ja kõhedat olustikku.

Get Eveni keskseks tegelaseks on amneesia käes kannatav Cole Black, kes ärkab üles mahajäetud linnas, ainsateks kaaslasteks püstol ja mobiiltelefon. Teadmata, kus ta on ja kuidas ta sellesse plindrisse sattus, asub Black ajama ainsat talle saadaval olevat juhtlõnga, milleks on tekstisõnumid teismelisest tüdrukust pommivestis, kellel tema vangistajate sõnul pole lootustki pääseda. Neiu jälgede ajamine viib Cole’i kummituslikesse mahajäetud paikadesse täis mõistatuslikke ja verejanulisi kurjameid. Peagi avastab Black, et mitte kõik pole nii nagu paistab ning lisaks kõigele muule peab mees silmitsi seisma ka oma mureneva psüühika ja vaimsete deemonitega.

Foto: Ubisoft

STAR TREK: BRIDGE CREW

30. mail poelettidele saabuv Star Trek: Bridge Crew ühendab endas vana ja uue. Ühest küljest on tegu vana hea, kõigile tuttava nostalgiahõngulise Star Trekiga. Teisalt aga on tegu HTC Vive’i, Oculus Rifti ja PlayStation VR-i süsteemidele arendatud virtuaalreaalsusmänguga, millesarnased on alles viimastel aastatel tõeliselt populaarsust kogunud ja massidesse jõudnud.

Star Trek: Bridge Crew on maksimaalselt neljale inimesele mõeldud VR-teos, mis asetab mängijad kuulsa USS Enterprise’i kaptenisillale. Mängijad kehastavad erinevaid eluliselt olulisi meeskonnaliikmeid, kel kõigil on oma ülesanded ja kohustused. Näiteks kontrollib navigeerija laeva liikumissuunda ja -kiirust, taktik vastutab relvastuse ja kaitsekilpide eest ning insener tegeleb kütusekulu ja parandustöödega. Olenemata, kas võetakse ette teose üksikmängukampaania või pistetakse rinda suvaliselt genereeritud missioonidega, on sujuv koostöö asendamatult oluline. Kogu elamuse teevad eriliselt autentseks VR-prillid, mis asetavad kõik mängijad kosmoselaeva kontrollruumi ning kuvavad silme ette ka stseene avakosmosest, olgu nendeks siis kas kaunid vaated planeetidele ja asteroidivöödele, või pingelised kosmoselahingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles