Vaata otse: haridustehnoloogiakonverents Edu EXEX

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Korraldajad

Postimehe tehnikaportaal vahendab neljapäeval alates kella 10 selle uudise vaates otseülekande haridustehnoloogiakonverentsilt EduEXEX 2017 sündmuskeskuses SpaceX, kus seekord räägitakse tööjõu ja -oskuste vajadusest tulevikus ning sellest tulenevast koolitusvajadusest.

Arutatakse, kuidas võiks tehnoloogia rikastada koolielu ja proovitakse leida vastust küsimusele, kelle huvi peaks olema toota digitaalseid õppematerjale.

BCS Koolituse juhatuse esimees Ants Sild räägib, kuidas tagada riigi, tööandjate ja täienduskoolitajate tõhus koostöö.

«Vali IT!» ümberõppeprogrammi lõpetaja Siiri Künnapas jagab oma ümberõppe kogemust ja OSKA uuringujuht Urve Mets tutvustab, millised on töötamise tulevikutrendid, milliste oskustega inimesi lähitulevikus tööellu oodatakse ja millega peaksid haridusasutused arvestama, et nendele ootustele vastata.

Virtuaalreaalsuse evangelist Madis Vasser räägib, kuidas on arenenud virtuaalreaalsuse (VR) ja 3D-printimise tehnoloogia ning tehisintellekti (AI) arendamine. robootika.com eestvedaja Leivo Sepp jagab oma mõtteid digitaalse revolutsiooni rakendamisest huvihariduses.

Riigikontrolli uuringujuht Raina Loom tutvustab äsja valminud värsket uuringut ja toob välja, kuidas on riik digiajastu väljakutsetega sammu pidanud ja digioskuste õpetamise tingimuste tagamisega hakkama saanud.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi haridustehnoloog Ingrid Maadvere räägib, miks peetakse õppeainete ja IKT oskuslikku lõimimist nii keeruliseks. Brett Peter Rästas Hugo Treffneri Gümnaasiumist ja James Paul Arney Miina Härma Gümnaasiumist väitlevad, kas riik peaks hoidma digitaalse õppematerjali koostamise ohjad enda käes või võiksid õpilased osa materjalist hoopis ise toota. ALISONi asutaja ja tegevjuht Mike Feerick räägib, millist rolli mängivad haridussüsteemis online-kursused.

Bigbanki töötajakogemuse juht Maarit Cimolonskas räägib, millised on tulevikus tööandja ootused töötajatele ja millised on tööellu astujate ootused tööandjatele. Hyrlese tegevjuht Urmo Sisask räägib, kuidas on robotite soetamine ettevõtte tööd muutnud ja mis on tema soovitused inseneriteadusest huvitatud noortele.

Konverentsi kavaga saab tutvuda siin:  http://exex.eu/edu/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles