Suur galerii: Kultuurikatlas käib kibekiire valmistumine Euroopa riigijuhtide saabumiseks (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti eesistumise nähtavasti olulisimad päevad on selle nädala neljapäev ja reede, mil kõik Euroopa riigijuhid saabuvad Tallinnasse paljudel tähtsatel teemadel mitteametlikult nõu pidama.

Kohtumispaigaks olevas Kultuurikatlas käivad kibekiired ettevalmistustööd ja tohutud ümberkorraldused, kuna lisaks riigipeadele tuleb koht leida ka ligi 600 ajakirjanikule, tõlkide armeele ja taustatöötajatele.

Tallinn Digital Summiti ajaks valmib ka Digital Expo ala, kuhu eesistumise meeskond on Euroopast kokku kogunud kõige kaasaegsemad tehnoloogilised lahendused. Näiteks näitavad Telia ja Ericsson esimest korda töötavat 5G lahendust. Täna jõudis kohale ka alles kahe nädala eest Frankfurdi autonäitusel esitletud isejuhtiva Audi prototüüp. Kokku on näitusel väljas 19 eksponaati.

Digikohtumise jaoks rajatava meedialinnaku aitab disainina Ugala teatri peakunstnik Ott Kangur. Selles on kasutatud palju naturaalset puitu, ka elusaid puid ja kanarbikutaimi. Linnak ise koosneb ajakirjaniku tööalast koos 350 töökohaga, intervjuude tegemise aatriumist ja pressikonverentside telgist.

Kahe päeva jooksul toodetakse Kultuurikatlast üle maailma ka 20 eri telekanali otseülekannet. Ehitussoojakutest on ehitatud ka suurematele kanalitele meediatöötoad ja väiksemad pressikonverentside ruumid.

Riigipead saabuvad Tallinnasse neljapäeva pärastlõunal, kell 21 on neil Kadriorus õhtusöök Donald Tuskiga. Kohtumine Kultuurikatlas toimub reedel. Arutatakse kindlasti sellistel teemadel nagu Brexit, maksupoliitika, eurotsooni laienemine ja autoriõigused.

Digikohtumisele tulevad järgmised riigipead:

ChristianKernAustria
CharlesMichelBelgium
BoykoBorissovBulgaria
AndrejPlenkovićCroatia
BohuslavSobotkaCzech Republic
Lars LøkkeRasmussenDenmark
Jean -ClaudeJUNCKEREuropean Commission
AntonioTajaniEuropean Parliament
JuhaSipiläFinland
EmmanuelMACRONFrance
DonaldTUSKGeneral Secretariat of the Council
JeppeTRANHOLM-MIKKELSENGeneral Secretariat of the Council
AngelaMerkelGermany
ALEXIOSTSIPRASGreece
ViktorOrbánHungary
LeoVaradkarIreland
PaoloGENTILONIItaly
MārisKučinskisLatvia
DaliaGrybauskaiteLithuania
XavierBettelLuxembourg
JosephMuscatMalta
BeataSzydłoPoland
KLAUS WERNERIOHANNISRomania
RobertFicoSlovakia
MiroCerarSlovenia
MARIANORAJOY BREYSpain
StefanLöfvenSweden
MarkRutteThe Netherlands
TheresaMayUnited Kingdom
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles