Mõni lennufirma lubab õhusõidul mobiiltelefoniga rääkida

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa inimestest ei tervita eranumbritele tulevat poliitspämmi.
Suur osa inimestest ei tervita eranumbritele tulevat poliitspämmi. Foto: Ants Liigus

27 Euroopa lennukile on paigaldatud seadmed, mis võimaldavad Euroopa õhuruumis turvaliselt kasutada GSM-telefone.


Aasta tagasi võttis Euroopa Komisjon vastu õhusõiduki pardal mobiiltelefoni turvalise kasutamise ühiseeskirjad ning kehtestas lihtsa süsteemi selle piiriülese teenuse osutamise lubade andmiseks.

Nüüd saavad ettevõtjad pakkuda Euroopa õhuruumis turvalist ja lihtsalt kasutatavat teenust, ilma et neil tuleks luba taotleda kõigi 27 riigi ametiasutustelt.

Infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding usub, et mobiiltelefoni kasutamine lennureiside ajal on atraktiivne teenus just ärireisijatele ning noortele.

Samas rõhutab ta vajadust tagada teistele reisijatele häirimatu keskkond lennureisi vältel, eeskuju võiks võtta rongidest, viies sisse «vaikuseala».

Samas lisab Reding, et kui teenuse hinnad jääksid mõistlikkuse piiresse, võiks sellest saada Euroopa ettevõtjate konkurentsieelis ülemaailmsel lennundusturul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles