Tehnikaülikoolis maadlevad laupäeval sumorobotid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumorobotite võistlus Baltic Robot Sumo.
Sumorobotite võistlus Baltic Robot Sumo. Foto: TTÜ
Laupäeval, 4. aprillil kell 10 algab Tallinna Tehnikaülikooli aulas Baltimaade sumorobotite karikavõistlus Baltic Robot Sumo Tallinn 2009 Spring Cup.

 

Sumorobotite võistlus toimub sarnaselt päris sumole kahe autonoomse, täiesti iseseisvalt toimiva roboti vahel, mis peavad teineteist valge piirjoonega ringist välja lükkama. Tegu on rahvusvaheliselt laialt levinud võistluse liigiga, millel on mitmeid kategooriaid.

Populaarseim on kolme kilogrammi võistluskategooria, kuid võisteldakse ka väiksemas formaadis robotitega, millest pisemad on näiteks mündisuurused.

Seekordsel võistlusel on kolm erinevat kategooriat: kolme kilogrammi sumo, minisumo ja Roomba sumo. Võistlustulle lähevad enam kui 30 võistkonda Eestist, Lätist ja Leedust.

Tehnikaülikoolist osaleb kolme kilogrammi kategoorias kaks robotiklubi võistkonda ning Roomba kategoorias kuus tudengite võistkonda. Minisumo kategoorias esindab Eestit kuus gümnaasiumiõpilaste võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles