Audi loobus R8 e-tron elektriautost

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi R8.
Audi R8. Foto: whatcar.ee

Saksamaa autotootja Audi on otsustanud loobuda R8 e-tron elektriauto tootmisest, mis algselt pidi jõudma müügile järgmisel aastal, vahendab Whatcar?.

Autotootja on otsustanud muuta oma tegevuse suunda ning keskendub elektriautode asemel pistikhübriidi tehnoloogia suunas. R8 superauto elektriversiooni kallal nähti vaeva mitmeid aastaid ja sellest valmib siiski 10 eksemplari, mida kasutatakse tehnoloogia hindamiseks.

Tegevuse suuna muutuse üheks põhjuseks on uus arendustöö juht Wolfgang Dürheimer, kes ei olnud rahul elektrilise superauto piiratud sõiduulatusega ja leidis, et mõtekam oleks raha kulutuda hübriidtehnoloogia arendamisele. Seega on lähiaastatel oodata pistikhübriide A1, A3, A4, A6 ja Q7 mudelitest.

Taoline uudis on meelepärane R8 e-tron lähimale konkurendile ehk Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive kupeele, mis on ainuke masstootmises olev elektrimootoriga superauto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles