Saksamaal autode ostmine kasvas, Hispaanias vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW tehas
BMW tehas Foto: SCANPIX

Kui Saksamaal, kus majandusel läheb hästi, kasvas uute autode ostmine oktoobris aastaga ühe protsendi, siis kriisiriigis Hispaanias vähenes see viiendiku, selgub nende riikide autotootjate liidu andmetest.

Euroopa suurimal autoturul Saksamaal registreeriti oktoobris 259 600 uut autot. Kümne kuuga on Saksamaal ostetud 2,6 miljonit uut autot, aastane langus on kaks protsenti.

Saksa autode eksport vähenes välisturgude nõrkuse tõttu oktoobris seitse protsenti, kokku eksporditi 336 900 autot. Saksamaa 10 kuu eksport oli 3,47 miljonit autot.

Hispaanias registreeriti oktoobris 44 873 uut autot, mis on 21,7 protsenti vähem kui aasta tagasi.

10 kuuga on ostetud 600 237 autot, mis on 11,9 protsenti vähem kui mullu. Eelmisel aastal vähenes automüük 17,7 protsenti.

Oktoobris käivitati Hispaanias 75 miljoni eurone toetusprogramm, mille kohaselt on enam kui 12 aasta vanuste autode omanikel võimalik saada autost loobumise korral uue energiasäästliku auto ostmiseks toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles