Britid takistasid Google’il oma kodude pildistamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i teenus Street View
Google'i teenus Street View Foto: Internet
Suurbritannias asuva Milton Keynesi linna elanikud takistasid Google’i loodud kaardiprogrammi Street View jaoks oma kodukohta pildistanud auto liikumist.

Äärelinnas Google’i autot märganud inimesed blokeerisid selle liikumistee ning kohale kutsuti politsei, kirjutab BBC News.

Kohalikud põhjendasid Google’i tegevuse takistamist sellega, et fotode tegemine rikkuvat nende privaatsust ja soodustavat kuritegevust.

Kohaliku võimu esindaja John Bint leidis, et auto katusele paigaldatud kaamera mõjus pealetükkivalt ja elanikke oleks pidanud pildistamisest teavitama. Google rõhutas omakorda, et pildistas vaid avalikke kohti, toimides seega Suurbritannia seadustele vastavalt.

Firma lisas, et oli pildistamist varem politseijõududega konsulteerinud ning kohalikel elanikel on võimalus paluda oma kodumaja eemaldamist fotode põhjal koostatavast kaardiprogrammist.

Bint ütles, et Google’i kasutatud kaamera võimaldas piiluda inimeste aedadesse ja koduakendesse, minnes sellega üle piiri.

Ühena esimestest auto liikumist blokeerima hakanud kohalik elanik Paul Jacobs ütles, et Google on endale kodusid pildistades liiga suure vabaduse võtnud ja rikub kohalike privaatsust.

«Iseasi oleks, kui nad vaataksid tänavat üldplaanis, mitte ei sõidaks peaaegu inimeste sissesõiduteedele ega pildistaks maju,» ütles Jacobs.

Kohaliku politsei teatel kutsus nad konflikti lahendama üks auto blokeerijaist, kuid patrulli kohale jõudes oli Google'i auto juba ära sõitnud.

Google’i esindaja Peter Barron ütles, et Street View programmis on olemas lihtsad tööriistad, mille abil inimesed oma maja foto eemaldada saavad.

«Miljonid inimesed kasutavad meeleldi seda teenust ja see on väga kasulikuks osutunud,» sõnas Barrob. «Aga me mõistame, et väike arv inimesi tunneb end seetõttu ebamugavalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles