Tänasest saab osta elektriauto kiirlaadimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode kiirlaadija.
Elektriautode kiirlaadija. Foto: Mihkel Maripuu

Alates laupäevast saavad elektriautode omanikud sõlmida iseteenindusveebis www.elmo.ee kiirlaadimisvõrgu kasutuslepingu. Valida saab kolme erineva hinnapaketi vahel.

Kuni 30. jaanuarini ehk kiirlaadimisvõrgu täieliku valmimiseni on laadimine tasuta. Laadimise eest hakatakse tasu võtma alles alates veebruarist, seega esimene arve laekub klientidele märtsis, teatas Kredex.

«Hinnapakettide koostamisel oleme lähtunud klientide vajadusest. Aktiivselt kiirlaadijat kasutada plaanivad elektriauto omanikud saavad valida Kombineeritud ja Mahupaketi vahel, laadijat harvemini kasutavatele autoomanikele on mõeldud Flex pakett,» ütles elektromobiilsuse programmi juht Jarmo Tuisk.

Kiirlaadijaga saab elektriauto akud täita 80-90 protsendi ulatuses ning sõltuvalt automargist võimaldab see Eestis müügil olevate mudelite puhul läbida kuni 140 kilomeetrit.

Kiirlaadimisvõrgu kliendihaldusteenuse eest vastutab turvaettevõte AS G4S Eesti.

Tänaseks on üle Eesti paigaldatud 124 kiirlaadijat.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles