E-Guard: kuuli- ja granaadikindel Mercedes

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopas tuli müügile Mercedese uus kuulikindel masin E-Guard. Pildil üks testmasinatest.
Euroopas tuli müügile Mercedese uus kuulikindel masin E-Guard. Pildil üks testmasinatest. Foto: VG Nett
Sellest kuust on Euroopas saadaval Mercedese E-klassi mudeli põhjal valmistatud uus kuulikindel masin E-Guard, mis suudab autos istujaid kaitsta ka 4,4-kaliibrise Magnumi kuulide ja DM51 käsigranaatide vastu.

Tootja teatel on auto kaitsevõime saavutatud sellega, et ehitamisel kasutatud kõrgtugevast terasest ja tulekindlast aramiidkiust valmistatud detaile, mis on kaetud PC-kattematerjaliga.

Lisaks on E-Guardil all spetsiaalsed 17-tollised rehvid, mis säilitavad oma kuju ka pärast purunemist ja võimaldavad sõitu jätkata kuni poolsada kilomeetrit.

E-Guard on saadaval kolme erineva mootoriga: E500, E350 ja E350 diisel.

Kõrgtasemel kaitsevarustusega auto hinnad algavad Mercedese pressiteate järgi 45 000 eurost ehk veidi rohkem kui 700 000 kroonist. Firma Norra esinduse teatel tuleb tellijal koos maksudega siiski välja käia 1,3-1,9 miljonit Norra ehk 2,3-3,4 miljonit Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles