Volvo loodab 2020. aastaks välja tulla «surmavabade» autodega

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo
Volvo Foto: SCANPIX

Hiina autotootja Geely poolt 2010. aastal ostetud Volvo arendab erinevaid intelligentseid turvasüsteeme, mis peaks ettevõtte avalikustatud meediaraporti järgi 2020. aastaks surmade ja vigastuste arvu Volvo uutes autodes nulli viima.

Volvo on hetkel arendamas isesõitvaid autosid ning loodab juba ülejärgmisel aastal tulla turule mudeliga, mis suudab ilma juhita liigelda kiirusel kuni 50 km/h, kirjutab TheLocal.se.

«Meie visiooni kohaselt ei saa 2020. aastal meie uutes autodes keegi vigastada ega surma,» ütles Volvo kõneisik Anders Eugensson Wall Street Journalile.

Volvo erinevad prototüübid on väidetavalt juba praegu läbinud edukalt ja vahejuhtumiteta tuhandeid kilomeetreid nii Hispaania kui ka Rootsi teedel.

«Tuleviku auto on nagu talumehe hobune. Talumees võib küll hobust koos koormaga juhtida, kuid kui ta peaks magama jääma, viib hobune ta ilusti koju. Ning kui talumees üritab vastu puud või kaljult alla sõita, siis hobune keeldub seda tegemast,» selgitas Eugensson.

Ettevõte teatas, et plaanib ajavahemikus 2011-2015 investeerida kokku 11 miljardit dollarit, suur osa sellest läheb Volvo Rootsis asuva infrastruktuuri uuendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles