2009. aasta auto tiitli pälvis New Yorgis VW Golf

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Golf.
Volkswagen Golf. Foto: www.wcoty.com

New Yorgi autonäituse raames toimunud maailma aasta auto (World Car of the Year - WCOTY) konkursil osutus parimaks Vokswagen Golf.


Konkursi 59-liikmeline žürii koosneb 25st riigist pärit autoajakirjanikest. Kõik eelmise konkursi toimumisest alates müügile tulnud uued autod läbivad range hindamise ning igal kevadel kroonitakse järjekordne aasta parim, kirjutab

Autonet.ee

.

Sellekordne peaauhind läks Volkswagen Golfile, mida on aastate jooksul müüdud üle 26 miljoni eksemplari ning mis eelmisel aastal kuuenda põlvkonnana järjekordselt välja ilmus. Kõnealune mudel saavutas esikoha päris võimsalt - 51 kohtunikku 59st hääletasid just selle poolt. Seega ei konkurendil Ford Fiestal ega ülipisikesel Toyota iQ-l polnud suurt midagi vastu panna.

Eelmisel aastal debüteerinud uus Volkswagen võib tunda uhkust ülimalt kaasaegsete tehniliste lahenduste poolest, nagu ökonoomne, kuid samal ajal võimas 1,4-liitrine TSI bensiinimootor, seitsmekäiguline DSG-käigukast, vedrustus jne. Ka Euro NCAP metoodikal läbiviidud kokkupõrketestid andsid masinale maksimaalsed viis tärni.

Tänavune disainiauhind läks aga Fiat 500-le. Ülejäänud kaks finalisti olid Citroën C5 ja Jaguar XF. Itaallastel on seekordne võit kõnealusel konkursil esmakordne. Tõsi, ka võistlus ise pole teab kui vana. Eelmisel aastal tegi selles kategoorias puhta töö Audi R8, aasta varem Audi TT ning 2006. aastal Citroën C4.

Sportautode vallas polnud Nissan GT-Rile vastast ei Porsche 911 Carrerast ega ka Chevrolet Corvette ZR1st. Keskkonnasõbralike mudelite seas osutus parimaks Honda FCX.

Varasemate aastate võitjad:

2008:


Mazda2 - World Car of the Year;


Audi R8 - World Performance Car;


BMW 118d with Efficient Dynamics - World Green Car;


Audi R8 - World Car Design of the Year.

2007:


Lexus LS460 - World Car of the Year;


Audi RS4 - World Performance Car;


Mercedes-Benz E320 Bluetec - World Green Car;


Audi TT - World Car Design of the Year.

2006:


BMW 3-Series - World Car of the Year;


Porsche Cayman S - World Performance Car;


Honda Civic Hybrid - World Green Car;


Citroën C4 - World Car Design of the Year.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles