Jeep tuleb ülivõimsa maasturiga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jeep

Jeep toob järgmisel aastal müügile maasturi Grand Cherokee uue versiooni, kuid liikuma hakanud kuulujuttude kohaselt ilmub seejärel kohe ka auto tippversioon SRT8.


Väidetavalt peaks masin valmima suve keskpaigaks, kirjutab

Autonet.ee

.

Autot edasiviivaks jõuks kavandatakse uut Hemi V8 bensiinimootorit. Selle kubatuuri tõstetakse 6,1lt 6,4 liitrini ning võimsus kasvaks seeläbi orienteeruvalt 500 kuni 525 hobujõuni.

Kõigi eelduste kohaselt jääb jõuallikas vabalt hingavaks ning ülelaadimist kasutama ei hakata. Dünaamilisi omadusi ametlikest allikatest veel pole, seega spekuleeritakse, et kiirendus paigalt sajani võiks võtta aega alla viie sekundi.

Lisaks võimsamale mootorile vahetatakse uue Jeepi juures välja ka ülekandesüsteem, pidurisüsteem ja vedrustus, mis muutub sportlikumalt madalaks. Silmailuks agressiivsem aerokit ning suuremad rattad, kõrvadele peaks meeldivam olema madalahäälsem möirgamine.

Siinkohal tasub meenutada, et eelmise põlve Jeep Grand Cherokee SRT8t peeti kiireimaks maasturiks sellel planeedil. Paigalt sajani kiirendas see samuti alla 5 sekundiga, suutes tagatulesid näidata nii BMW X5le kui ka Porsche Cayenne Turbole. Nüüd aga on tulekul BMW x5 M ja BMW X6 M, viimast on muidugi raske maasturiks nimetada. Küll aga ihkab kiireima tiitlit kindlasti Jeep, sest nii on võimalik ka soikuvajunud autoturgu pisut utsitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles