Reding: digiajastu seab ohtu eraelu puutumatuse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viviane Reding.
Viviane Reding. Foto: AP / Scanpix
Euroopa Liidu infoühiskonna ja meedia voliniku Viviane Redingu sõnul peab isikuandmete kaitse olulisus ELis suurenema, sest tehnika areng on muutnud isikuandmete kasutamise ja kuritarvitamise varasemast lihtsamaks.

Reding teatas teisipäeval avaldatud videosõnumis, et Euroopa komisjon on valmis tarvitusele võtma vajalikud meetmed, kui liikmesriigid ei suuda tagada isikuandmete turvalisust selliste uute tehnoloogiate kasutamisel nagu käitumisharjumusi jälgiv reklaam, raadiosagedustuvastuse kiibid ja interneti suhtlusvõrgud.

Oluline keelata ilma asjaomaste kasutajate loata toimuv ebaseaduslik pealtkuulamine või jälgimine, ütles Reding.
Lisaks tuleb raadiosignaale saatvate toodete kasutajat teavitada toodetesse integreeritud kiipide kasutamise eesmärgist.

Reding rõhutas ka koostöövajadust suhtlusvõrke haldavate ettevõtjatega, et tagada eraelu puutumatus, eelkõige aga tugevdada alaealiste kasutajate kaitset internetis.

Vaata Viviane Redingu sõnumit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles