Lumistel bussiradadel tohib autoga sõita

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirada Pärnu maanteel.
Bussirada Pärnu maanteel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna transpordiameti kinnitusel ei pea lume alla jäänud teekattemärgistusest kinni pidama.

«Teemärgis  «ühekordne pidevjoon» eraldab suunavööndeid kaherajalise tee ohtlikel lõikudel; eraldab sõiduradasid pärisuunavööndis; piirab sõiduteel alasid, millest üle sõita ei tohi; tähistab parkimiskohti; tähistab sõidutee äärt; eraldab jalgratta- ja jalgteel jalgrataste liikluse jalakäijate liiklusest. Samas on ära toodud ka juhud, kus märgist tohib ületada ja kus mitte. Lisaks sellele kehtestab liiklusseadus erandid, mille järgi on näiteks hooldussõidukist võimalik ümber põigata ka üle pideva märgisjoone. Kahjuks ei käsitle liiklusseadus ümberpõikeid lumest, liiklusõnnetuste toimumiskohtadest ja muudest takistustest, sh parkivatest sõidukitest,» kirjutas Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Jaan Tarmak vastuseks LHV foorumi kasutaja teabenõudele.

Juhul, kui kattemärgised ei ole lume tõttu nähtavad, ei saa need Tarmaku kinnitusel olla kehtivad ja nendest tulenevad keelud ei kehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles