Kuidas teha autosõit lapse jaoks lõbusaks?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha, et autosõit lastega kulgeks lõbusalt? Siit saate lugeda 21 järeleproovitud nippi, mis muudavad reisi väikesele sõitjale mõnusamaks, vahendab pereportaal nupsu.ee.


Kellel on teravamad silmad.

Kes näeb esimesena punast maja, koera, bensiinijaama, jalgratturit. Kordamööda saavad autos olijad pakkuda, mis võiks olla see, mida järgmisena märgata.

Arva ära, mis laul see on. Ümisetakse kordamööda mõnda viisijuppi ja teised püüavad seda arvata. Võidab see, kes laulu esimesena ära tunneb.

Autobingo. Mängijad valivad ühe numbri nullist üheksani ja siis jälgitakse vastutulevate autode registreerimisnumbri viimast numbrit - kes saab esimesena kolm täistabamust, on võitnud.

Värvi ise. Isevärvimiseks mõeldud raamatud ja pildid aitavad ajal mööduda peaaegu märkamatult.

Märka märki. Kes märkab esimesena uut liiklusmärki? Aga kes mäletab, mida see tähendab?

Kuulamiseks. CD -raamatud, lastelaulude plaadid, vanemate endi väljamõeldud lood ja lapsepõlvemeenutused. Neid võibki kuulama jääda.

Aardelaegas. Sinna võib pakkida mida iganes - värvipliiatseid, midagi näksimiseks, mänguasju - aga avada tuleb see siis, kui sõidetud on vähemalt kolmandik teest.

Mõista-mõista. See on midagi punast ja seda võib süüa, see on ümmargune? Kes esimesena ära arvab, saab järgmisena pakkuda.

Naerda ei tohi. Kes jaksab kauem naeru kinni hoida, ehkki teised üritavad teda kõigest väest naerma ajada?

Loeme kilomeetriposte. Valige mingi vahemaa ja lugege kokku, mitu kilomeetriposti selle maa peal on.

Vanad head mängud. Laevade pommitamine, trips-traps-trull ja käärid, kivi, paber sobivad ka autos mängimiseks.

Tähemäng. Kordamööda mõeldakse välja sõnu, mis algavad selle tähega, millega eelmine sõna lõppes. Näiteks: auto-oinas-sõber-rebane-ema jne. Sama mängu võib mängida ka nimedega: Teele-Elisa-Artur-Robin jne.

Automänguasjad. Kui on mingid kindlad mänguasjad, millega saab mängida ainult autos, näiteks üllatusmuna mänguasjad, siis muutub autosõit isegi liiga lühikeseks.

Hei-mäng. Kes märkab esimesena kilomeetriposti, hüüab «Hei!».

Kosmosemäng. Sajuse ilmaga võib mängida, et ei olda maanteel, vaid kosmoselaevas, ja kujutleda, millised seiklused teid kosmoses ees ootavad.

Digikaamera kasutusse. Laps võib pildistada autoaknast möödavilksatavat maastikku, emmet, issit, iseennast.

Aeg juturääkimiseks. Miks mitte rääkida, kui selleks on autosõidu ajal piisavalt aega ja miski ei sega. Meenutage ühiseid tegemisi ja pidage uusi plaane, mida koos ette võtta.

Kes suudab kauem vait olla. Ema lemmikmäng.

Poodi. Lugege koos teel olevaid poode ja müügikohtasid ja leppige kokku mitmendas neist teete peatuse millegi maitsva ostmiseks.

Ühine lugu. Mängijad ütlevad igaüks kordamööda ühe sõna või lause, nii et neist tuleks kokku jutt. Sedasi sünnivad tihtipeale üsna kummalised ja naljakad lood.

Elav muusikaautomaat. Kordamööda ollakse muusikaautomaat, mis esitab soovilugusid, kui talle pistetakse suhu rosin, porganditükk vms.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles