Mercedes-Benz avalikustas uue kompaktse sedaani CLA

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes-Benz CLA
Mercedes-Benz CLA Foto: WhatCar?

Mercedes-Benz avaldas ametlikud fotod ja andmed uuest kompaktsest sedaanist CLA, mis jõuab müügile suve alguses, vahendab Whatcar?.

Mudelivalikus A-klassi luukpära ja C-klassi sedaani vahele mahtuva CLA konkurentideks on Volkswagen Jetta ja uued Audi A3 sedaan ning BMW 1. seeria. Saksamaa autotootja jaoks on tegu erilise mudeliga, kuna sedaan on ettevõtte kõige väiksema õhutakistusteguriga sõiduk (0,22).

A-klassi MFA platvormil põhinev CLA on 4630 millimeetrit pikk, 1777 millimeetrit lai ja 1437 millimeetrit kõrge. Telgede vaheks on 2700 millimeetrit.

Mootorivalik on tuttav A-klassilt ehk saadaval on lai valik diisel- ja bensiinimootoreid. Lisaks esirattaveolistele versioonidele on valikus saadaval ka neliveoline, mis on ühtlasi ka kõige võimsam. CLA 45 AMG jõuallikaks on 2-liitrine 350-hobujõuline turbomootor.

Uue CLA hinnad algavad koduturul 28 977 eurost ja ulatuvad 38 675 euroni.

Rohkem pilte autost näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles