Varas himustab autost ka higiste riietega spordikotti

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ajakiri Autoleht kirjutas Tallinna kesklinnas töötavast Märdist, kes avastas ühel õhtul, et tema 18 aastat vana Toyota Corolla juhipoolse ukse lukk on rikutud ning aken katki löödud - varastatud oli aga seejuures vaid päevinäinud trenniriietega spordikott.



Võetud ei olnud isegi autoraadiot ning kui kõige väärtuslikumaks võis Märdi hinnangul osutuda mõnisada krooni maksnud trenniriiete kott, siis auto kordasaamiseks kulunuks (selle asemel otsustas mees auto maha müüa) 6000 krooni ning uued trenniriided läksid kokku maksma ligi 4000 krooni.

Põhja politseiprefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht vanemkomissar Toomas Jervsoni sõnul sõltub varguste arv autodest väga palju hooajast ja ilmaoludest ning vastav statistika on üsna hüplev, kuid uut varguste tõusu võib tema sõnul oodata suvekuudel seoses rannahooajaga.

Ifi sõidukikindlustusjuhi Taavi Kiibuse sõnul toimub väga suur osa autodest vargusi päevasel ajal ja üsna avalikes kohtades - päeval on auto signalisatsiooni raskem tähele panna ning sõiduki kasutaja viibib tavaliselt sõidukist kaugel.

Kui aastate eest oli varaste üks meelisese autoraadio, siis praegu himustatakse Jervsoni sõnul pigem mobiiltelefone, sülearvuteid ja rahakotte, eriti kuum kaup on aga GPS-seadmed: nende puhul piisab esiklaasi küljes olevast iminapast, sest siis loodetakse, et seade ise on kindalaekas.

Varem samal teemal: tasuline parkla võib anda eksliku turvatunde
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles