Eurokomisjon ootab mobiilioperaatoritelt laste kaitsmist

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps ja mobiiltelefon.
Laps ja mobiiltelefon. Foto: Toomas Huik

Euroopa Komisjon ootab mobiilsideoperaatorilt suuremat panust laste kaitsmiseks mobiiltelefoni kasutamisel. Eestile ja veel kolmele riigile heidetakse ette vastavate eeskirjade puudumist.


Sel nädalal pöördus Euroopa Komisjon mobiilsideoperaatorite poole üleskutsega teha


rohkem selleks, et lapsed saaksid mobiiltelefoni turvaliselt kasutada.

ELi infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding ütles, et kuigi mobiiltelefonitööstuse assotsiatsiooni uus aruanne näitab, et operaatorid on hakanud tõsiselt suhtuma oma kohustusse tagada laste turvalisus mobiiltelefoni kasutamisel, ei ole Eesti, Küpros, Luksemburg ja Soome oma riiklikke eeskirju veel välja töötanud. Ta avaldas lootust, et seda tehakse lähiajal.

«Alaealiste kaitsmine ei ole liigne luksus, vaid möödapääsmatu vajadus, kui tahame,
et uus info- ja sidetehnoloogia Euroopa ühiskonnas hea vastuvõtu leiab,» ütles
volinik Reding.

Uuringu andmetel on 50 protsendil kümneaastastest, 87 protsendil kolmeteistaastastest ja 95 protsendil kuueteistaastastest lastest euroliidus mobiiltelefon. Pooled lapsevanematest Euroopas on aga mures, et mobiiltelefoni kasutades võivad nende lapsed kokku puutuda seksuaalse ja vägivaldse sisuga piltidega või langeda teiste laste kiusamise ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles