Hennessey Venom GT püstitas uue kiirenduse maailmarekordi

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. koht - Hennessey Venom GT
8. koht - Hennessey Venom GT Foto: whatcar.ee

Hennessey Venom GT püstitas uue maailmarekordi kiirendamises 0-300 km/h. Rekord on saanud ka Guiness World Records (GWR) kinnituse, kirjutab Whatcar?.

Guinessi vaatlejate valvsa pilgu all läbis tänavalegaalne Venom GT Ellingtoni lennuväljal tunni aja jooksul kaks üritust mõlemas suunas. Esimesel katsel kulus kiirenduseks 0-300 km/h 13,18 sekundit ja teisel katsel 14,08 sekundit (vastutuul 9,7 km/h).

Uueks rekordiks seega kahe katse keskmine ehk 13,63 sekundit.

Kuigi Guiness tunnustab vaid km/h rekordeid, kasutasid Hennessey juhid juhust ja püstitasid ühtlasi mitteameliku maailmarekordi ka 0-200 miili tunnis (321,8 km/h) kiirendusel. Seni Koenigsegg Agera R käes olnud rekord (17,68 sekundit) purunes, tulemuseks 14,51 sekundit.

Venom GT jõuallikaks on 7-liitrine V8, mis arendab 1244 hobujõudu. Hennessey plaanib toota vaid 29 taolist autot, kolmandik neist on juba omaniku leidnud. Auto hinnaks on 1,2 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles