Rehviliit soovitab naastrehvide kasutamise keelata alates 1. aprillist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehve võiks minna vahetama aegsalt enne 1. maid, kuna vahetult enne seda on töökodades pikad järjekorrad.
Rehve võiks minna vahetama aegsalt enne 1. maid, kuna vahetult enne seda on töökodades pikad järjekorrad. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Autoomanikel on viimane aeg suverehvid sõidukile alla panna, kuna alates 1. maist on naastrehvide kasutamine keelatud. Rehviliidu arvates tuleks aga naastrehvide kasutamine keelata juba alates 1. aprillist.

«1. maist on naastrehvidega sõitmine keelatud , mistõttu on viimane aeg mõelda rehvivahetusele. Eriti kui põhiliselt sõidetakse linnas ei ole naastrehvide kasutamine enam põhjendatud,» teatas rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme.

Rehviliidu arvates võiks Eestis kaaluda naastrehvidega sõitmise aja piiramist. «Eelkõige tuleks lühendada naastudega sõitmist kevadisel teedelagunemise ajal,» selgitas ta.

Nii võiksid Eestis naastrehvid olla keelatud kas 1. või 15. aprillist. «Juhul kui ilmatingimused on endiselt talvised, saab riik operatiivselt naastudega sõitjatele ajapikendust anda,» lisas Kuurme.

Lamellrehvidega sõitmine oli lubatud aasta läbi.

Vastavalt kehtivale seadusele saab vanu rehve tasuta ära. Lähemat teavet selle kohta peab oskama jagada iga rehvivahetustöökoda või rehvide edasimüüja.

Rehviliidul on 56 kogumispunkti üle Eesti. Rehviliidu tootjavastutussüsteemiga ühinenud
rehvitöökojad võtavad uute rehvide ostmisel vanad rehvid tasuta tagasi.

Lisaks saavad eraisikud vanu rehve tasuta ära anda rehviliidu kogumispunktides üle Eesti. Samuti on võimalik rehve ttasuta ära anda Kuusakoski kogumispunktidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles