Sõiduautode müük suurenes jaanuaris 10 protsenti 1742 sõidukini

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: Reuters / Scanpix

Jaanuaris 2013 anti klientidele üle 1742 uut sõiduautot ning 349 tarbesõidukit. Võrreldes aastataguse ajaga on sõiduautode müük kosunud 10 protsenti, tarbesõidukitel kolmandiku võrra, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

Müügitabelit juhib juba tavapäraselt Toyota 235 sõidukiga, järgnesid Honda 153 ja Volkswagen 126 autoga. Esikolmikul oli tihedallt kannul Hyundai ja Škoda.

Tööautodest oli suurim müüja Peugeot 55 ning raskeveokite osas Scania 34 masinaga. Hübriide läks kaubaks kokku 24, nende hulgas 16 Toyotat, 7 Lexust ja üks Renault.

Elektriautodest müüdi Eestis vaid üks Nissan Leaf ning registrisse lisandus ka üks surugaasil töötav Volkswagen Caddy.

AMTELi tegevjuhi Arno Sillati sõnul on alternatiivsete kütuste kasutamise seis endiselt äraootav – konkurents tavamootoritele on nõrk, vaid hübriidid võtavad vähehaaval turgu juurde.

«Elektriautode osas kukub Eesti sel aastal oma seniselt kõrgelt kohalt EU arvestuses, ilmselt hakkab muude ebasoodsate näitajate kõrval mõjuma ka ebaselgus laadimisjaamade standardi osas. Selles osas ei ole Eesti originaalne, ka mujal on esialgne vaimustus elektriautode vastu leigenemas.» ütles Sillat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles