Bugatti Royale - Veyroni järglane?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugatti.
Bugatti. Foto: Reuters / Scanpix

Juba üle aasta spekuleeritakse võimaluse üle, et seni üks kõige ihaldusväärsemaid sõidukeid, Bugatti Veyron, võib saada järeltulija.



Esmakordselt räägiti teisest mudelist vahetult pärast Veyroni esimeste eksemplaride valmimist ning kuna ettevõtte omanikud surusid projekti kohe kalevi alla, siis pakkis oma asjad firma tegevjuht Thomas Bscher, kirjutab

Autonet.ee

.

Kuna viimasel ajal on aga üha enam ja enam räägitud Veyroni eriversioonidest, siis autondusega kursis olevad inimesed loevad sellest välja mudeli finišisirgele jõudmist.

Patt oleks aga aastatega kogutud teadmisi ülikiirete ja mugavate sõidukite tootmisel kasutamata jätta. Seda enam, et mainet on kogutud küll ja küll ning vähe on neid, kes Bugatti nime kandvat autot oma garaažis omada ei tahaks.

Seega on taas päevakorda tõusnud Veyroni järglase küsimus ning seoses sellega ka mitmed spekulatsioonid. Nii näiteks teab Briti väljaanne Auto Express kirjutada, et uus Bugatti mudel kannab nime Royale, on nelja uksega ning ehitatakse Bentley lipulaeva Arnage põhjale.

Kogu tehnika võetakse selle teooria järgi seniselt Veyronilt, kuid erinevuseks saab olema mootori toomine auto etteotsa. Küll aga kasutataks edasi täpselt sama Haldexi nelikvedu, aktiivvedrustust, 1 001-hobujõulist W16 nelja turboga bensiinimootorit ning seitsmeastmelist DSG-tüüpi kahe siduriga käigukasti. Bugatti Royale kiirendaks paigalt sajani ümmarguselt kolme sekundiga, tippkiirus jäävat Veyronist 5 km/h maha ulatudes 402 km/h.

Siinkohal tasub meenutada, et Bugatti praegune tegevjuht Franz-Josef Paefgen kinnitas eelmisel aastal Veyronile järglase konstrueerimist, kuid mingeid tehnilisi andmeid ei jagatud. Paefgeni sõnul tahetakse uus auto turule tuua aastal 2012. Hetkel spekuleeritakse võimaluse üle, et mingil kujul tuuakse auto avalikkuse ette juba sel sügisel peetava Frankfurdi näituse raames, sest on ju ettevõtte 100. sünnipäeva aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles