Kurikaelad kaaperdavad netiprofiile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Facebooki kasutaja.
Pildil Facebooki kasutaja. Foto: AP / Scanpix
Viirustõrjetarkvara tootja Trend Micro hoiatab, et internetis varitsevad inimesi uut tüüpi petuskeemid – seniste miljonivõitudest teatavate e-kirjade levitamise asemel viivad kurikaelad oma plaanid ellu suhtlusportaalide kasutajaprofiile kaaperdades.

Trend Micro esindaja Rik Fergusoni sõnul on selgelt sagenenud selliste pettuste hulk, kus kräkkerid kaaperdavad kellegi Facebooki profiili ja kasutavad vestlusvõimalust kontaktidelt raha lunimiseks, vahendas Aftenposten.no.

Raha loodetakse kaaperdatud profiili omaniku sõpradelt-tuttavatelt kätte saada dramaatiliste ja sageli väga isiklike lugude abil. Välismaal viibides röövi ohvriks langemine on üks levinumatest lugudest.

Ferguson soovitas suhtlusvõrgustike kasutajatel hoolega järele mõelda, millist infot internetis avaldada, ja säilitada kontaktidega suhtlemisel kriitilist meelt – sõnumid võivad olla võltsid ning pimesi ei tasu kedagi usaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles