Cadillac tuuniti 800-hobujõuliseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hennessey

Tuntud USA tuuningufirma Hennessey Performance Engineering tuli välja nelja erineva paketiga sedaani Cadillac CTS-V jaoks.



Kui modifitseerimata kujul arendab kõnealuse auto 6,2-liitrise töömahuga mehaanilise ülelaaduriga kaheksasilindriline mootor 556 hobujõudu, siis Hennessey spetsialistide käe alt läbikäinuna võidakse kasutada juba kuni 800 ühikut, kirjutab

Autonet.ee

.

Jääb veel mainida, et doonorauto kiirendab paigalt sajani 3,9 sekundiga.

Esimene väljatöötatud pakett sisaldab efektiivsema ülelaaduri ning K&N sportõhufiltrite paigaldamist. Loomulikult tuleb iga astmega ümber programmeerida ka mootori juhtimisplokk.

Võimsus kasvab sel juhul 54 hobujõu võrra 610ni. Kiirenduseks sajani kulub 0,2 sekundit vähem, neljandik miili alistub 11,8 sekundiga kiirusel 195 km/h. Tippkiirus küünib 313 km/h.

Teiste pakettide puhul minnakse juba tõsisemalt mootori kallale, vahetatakse välja sisse- ja väljalasketraktid, nukkvõll ja vahejahuti. 700-hobujõuline versioon kiirendab sajani 3,1 sekundi jooksul.

Kel kõigest sellest aga veel väheseks peaks jääma, siis on kasutada neljas pakett, kus mehaaniline ülelaadur asendatakse kahe turboajamiga. Lisaks kõik see, mis on pakettides 2 ja 3 pluss kolbide ja kepsude väljavahetamine jms. Kokku saadakse 800 hobujõudu ning 1 056 Nm. Selle modifikatsiooni dünaamilisi parameetreid aga ei avalikustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles