Tooteesitlusi enne ja pärast

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 105 on märkimisväärne telefon oma hinna poolest, makstes vaid 15 eurot.
Nokia 105 on märkimisväärne telefon oma hinna poolest, makstes vaid 15 eurot. Foto: Nokia

Mitte kõik tootjad ei püüa tähelepanu messil, kus ajakirjanike, ekspertide ja analüütikute pilkude pärast võistlevad sajad ettevõtted. Nii on üha rohkem näha, et suurfirmad otsustavad oma kõige olulisemaid tooteesitlusi teha enda korraldatud pressiüritustel.

Taiwani telefonitootjal HTC-l läks see õnneks, kui esitles möödunud nädalal uut tippmudelit HTC One, millega püüab taastada viimastel aastatel kaotatud turuosa. HTC One on suure ekraaniga telefon, mis ilmestab nüüdisaegset trendi – suur ja terav ekraan õhukesel telefonil. HTC on palju vaeva näinud ka aastaid tagasi kuulsust toonud Androidi mugandusega – uus kasutajaliides meenutab pigem Windows Mobile’i. Uuendusel on kindlasti nii pooldajaid kui ka selle üle nurisejaid, kuid fakt on see, et full-HD resolutsiooniga ekraan ja teiste tippnäitajatega telefon on ilmselt oma (eeldatavasti) kõrget hinda väärt. HTC on õhukesse metallist korpusega telefoni surunud kõik, mis vähegi võimalik, alates HTC-le omasest BeatsAudio helist ning lõpetades innovaatilise kaameraga, mis megapikslite asemel on rõhu pannud pildi kvaliteedile.

Samsung on aga otsustanud oma uut tippmudelit Galaxy S4 esitleda paari nädala pärast ja jagab messil ajakirjanikele paberkutseid New Yorki, kus 14. märtsil Galaxy S4-lt loor tõmmatakse. Uudis uue telefoni peatsest tulekust saadeti välja vahetult enne kongressi, et huvilised konkurentide värskeid mudeleid silmates ikka «tõelist uudist» ei unustaks. Kindel on aga see, et Galaxy S4 kasvab oma eelkäijast veelgi suuremaks.

Pettumuse võib aga valmistada ekraan, sest enam ei kasutada AMOLED tehnoloogiat. Kas see keskmise kasutaja igapäevases kasutamises ka kuidagi tunda annab, näitab aeg. Põhjalikuma ülevaate põnevamatest Mobile World Congressi tooteuudistest leiab tuleva nädala tehnoloogia-rubriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles