Porsche Carrera GT sai järjekordse tuuningpaketi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kuigi Porsche Carrera GT-d ei toodeta juba mitu aastat, juhtub vahel ikka, et mõni tuuningfirma töötab sellele haruldasele mudelile välja uue täienduste paketi.


Viimase bodykiti Porsche kunagisele tippmudelile lõi Austria firma Königseder. Austrialaste nägemus tähendab uusi valuvelgi ja stangesid, laia difuusorit ning aukartustäratavat tagumist antitiiba. Silmale nähtamatuks jääb uus summutitorustik, kirjutab

Autonet.ee

.

5,7-liitrist V10 bensiinimootorit torkima ei hakatud ning selle võimsuseks jääb 612 hobujõudu. Paigalt sajani kiirendab sellise mootoriga auto 3,8 sekundiga, tippkiiruseks saavutab 330 km/h.

Kui palju Porsche Carrera GTsid tänaseks alles on, polegi tegelikult täpselt teada. Toodeti neid pisut enam kui 1 100 eksemplari. Enamale tõmbasid kriipsu peale USAs vastu võetud karmimad keskkonnanõuded, mis autode ekspordi sinna peatasid.

Põhituruks oli aga just Põhja-Ameerika. Pärast tootmisest mahavõttu on auto siin-seal uudisekünnist ületanud, põhiliselt just tuuningute ning avariidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles