Medõed soovivad olla patsientidele eeskujuks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Homme toimub Tartus Eesti Õdede Liidu konverents «Õde - tervisest hooliv ja hoolitsev eeskuju», kus käsitletakse südamehaiguste ennetamist, kaalulangemise müüte ja tegelikkust ning viiakse ennast kurssi kepikõnni põhitõdedega.



«Õdedel on tänapäeval oluline roll patsientide tervisekäitumise mõjutamisel. Meie rahva tervisekäitumine vajab parandamist, kuid soovitused ei tundu patsientidele usaldusväärsed, kui nõustaja ise neid ei järgi. Seetõttu suunabki Eesti Õdede Liit tänavu põhitähelepanu õendustöötajate endi tervisekäitumise edendamiseks. Eeskuju andmiseks ja valikute tegemiseks peame ise tervisliku eluviisi põhialuseid ja erinevaid võimalusi tundma,» tõdes Eesti Õdede Liidu president Ester Pruuden pressiteates.

Eesti Õdede Liidu konverentsil «Õde - tervisest hooliv ja hoolitsev eeskuju» käsitletakse südamehaiguste ennetamist, unehäiretega toimetulekut ning kaalulangetamise müüte ja tegelikkust. Samuti tehakse vahekokkuvõtteid EÕLi terviseaasta senisest kulgemisest ning viiakse end kurssi kepikõnni põhitõdedega.

Eesti Õdede Liit on 2009. aasta kuulutanud terviseaastaks, mille moto on «Õde - liigutav eeskuju». Terviseaasta eesmärk on tervisekäitumise propageerimine läbi isikliku kogemuse ja eeskuju ning seeläbi ka elanikkonna tervise edendamine. Koostöös Tartu Tervishoiu kõrgkooli üliõpilastega viib õdede liit terviseaasta alguses ja lõpus läbi tervisekäitumise uuringu.

Aasta läbi toimuvate tervisepäevade käigus edastab õdede liit osalejatele teavet optimaalse kehakaalu saavutamiseks ja säilitamiseks ning liikumise alustamiseks pärast pikemat pausi.

Terviseliikumises osalejatele on välja töötatud ka personaalne tervisejärjehoidja - enesejälgimise abivahend oma liikumisharjumuste, tulemuste ja tervise parameteetrite jälgimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles