Kasulikum on ise liisitud autole ostja leida

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliendid ei vaheta oma autosid enam eriti kiiresti välja.
Kliendid ei vaheta oma autosid enam eriti kiiresti välja. Foto: Peeter Langovits

DnB Nord Liisingu järelevalve spetsialist Janek Rüütalu soovitab liisinguauto müügi- või ümbervahetussoovi puhul otsida ise sellele ostja.


Kui soovitakse oma liisingus olevat autot müüa või ümber vahetada, siis kõige parem soovitus on leida omal algatusel liisitavale autole ostja, misjärel liisingufirma vormistab kliendi taotlusel vastava müügitehingu, kirjutab Rüütalu aripaev.ee's.


«Ise auto müüki reklaamides saab klient küsida vana auto eest endale sobivat hinda ning võib juhtuda, et vana sõiduki müügist saadavast rahasummast piisab ka uue auto sissemakseks,» selgitas Rüütalu.

Kliendid on tema sõnul tihti ekslikult seisukohal, et neil on õigus suvalisel hetkel liisitav auto lihtsalt liisingufirmale tagastada, kuid tegelikult saab sõiduki liisingufirmale tagastada näiteks kasutusrendi lepinguperioodi lõppedes - muudel juhtudel on reeglina auto tagastamiseks vajalik vastav kokkulepe liisingufirmaga.

Teiseks võimaluseks on olemasoleva liisingulepingu üleandmine uuele kliendile - kui olemasoleva lepingu ülevõtmist taotlev klient vastab liisingufirma poolt seatud nõudmistele, on just see kliendi jaoks mugavaim variant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles