Saksamaa kaalub paintballi keelustamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paintballi kuulid.
Paintballi kuulid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala
Saksamaa valitsus teatas, et kaalub hiljutisest koolitulistamisest ajendatuna sõjamängude, näiteks paintball'i keelustamist.
Parlamendile esitatud eelnõu näeb ette ka rangemat kontrolli relvade üle ja annaks ametnikele õiguse relvaomanike juures juhukontrolle korraldada, kirjutab BBC News.

Kontrollide eesmärgiks oleks kindlustada, et relvi ohutult lugu taga hoitaks. Välja on käidud ka idee võtta kasutusele biomeetrilised kontrollimeetodid, mis seisneks selles, et relvakappe saaks avada vaid omaniku sõrmejälje abil.

Samuti leiab valitsus, et keelata tuleks paintball ning teised sarnased tulistamismängud, kuna need õhutavat vägivalda ja tapmist.

Ettepanekute ajendina toodi välja tänavu märtsis Saksamaad vapustanud Winnendeni koolitulistamine, kus vanemate magamistoast relvad võtnud nooruk 16 inimest tappis.

Ohvrite lähedaste arvates tuleks seadusi väljapakutust veelgi enam karmistada ning püstolite ja suurekaliibriliste relvade omamine täielikult keelustada. «Teist Winnendeni ei tohi tulla,» sõnas Berliinis peetud pressikonverentsil Hardy Schober, kelle tütar koolitulistamises hukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles