Microsoft Eesti ärgitab legaalset tarkvara kasutama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Eesti ärgitab illegaalse Windowsi kasutajaid legaalset tarkvara pruukima.
Microsoft Eesti ärgitab illegaalse Windowsi kasutajaid legaalset tarkvara pruukima. Foto: AP / Scanpix
Microsoft Eesti alustas Windows operatsioonisüsteemi legaliseerimise kampaaniaga, mis tutvustab nii väike- ja suurettevõtetele kui ka eraisikutele Windowsi legaliseerimise võimalusi, õpetab kontrollima opsüsteemi ehtsust ning räägib piraattarkvara alla ja üles laadimise seaduslikkusest.

«Eestis on endiselt palju inimesi ja ettevõtteid, kes teadlikult jätavad tasumata oma kasutatavate rakenduste eest, rikkudes sealjuures litsentsitingimusi ja paljudel juhtudel ka Eesti seadusi. Sel moel aidatakse kaasa riigi majandusliku olukorra halvenemisele, sest suur osa riiklikke makse jääb saamata,» rääkis Microsoft Eesti juht Rain Laane.

Tema sõnul on illegaalset tarkvara kasutades suurem risk sattuda ka küberkuritegevuse ohvriks ja piraatvara kasutav firma võib nii kahjustada oma mainet ning see on tihti korvamatu kaotus.

Illegaalse Windowsi kasutajatel on võimalus soetada legaliseerimiskomplekt, mille puhul ei pea tarkvara uuesti installeerima, kuid turvalisuse huvides ja kõigi uuenduste saamiseks soovitab Microsoft seda siiski teha või uuendada toote võti.

Legaliseerimiskomplekte müüvad arvutipoed ja Elioni esindused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles