Elektriautode müük tõusis märtsis riigi abiga taas lakke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil elektriauto Nissan Leaf.
Esiplaanil elektriauto Nissan Leaf. Foto: Mihkel Maripuu

Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) andmetel tegi märtsis eelmiste kuudega võrreldes olulise tõusu elektriautode müük – klientidele anti üle 31 masinat.

Põhiliselt olid märtsis ostetud elektriautod seotud Kredexi finantseeritava rendiautode projektiga, mis esialgse plaani kohaselt peaks käivituma maikuus. Eesti Päevaleht kirjutas veebruaris, et Tallinnasse ja Tartusse tuleb riikliku laenutusprogrammi raames kokku 24 rendielektriautot, mille tunnihind jääb alla 10 euro ning mille eesmärk on elektriautode kasutamise propageerimine

«Elektriautode müük oli vahepealsetel kuudel pärast riigiprojektide lõppemist praktiliselt soikunud, ka tootjad on senist hoogu uute mudelite väljatoomisel veidi pidurdanud. Järgmised kuud näitavad, kas märtsis oli vaid juhuslik huvitõus või ongi see elektriautode uus tulemine,» teatas AMTEL.

Hübriide müüsid erinevad tootjad kokku 17, mis on samuti veidi rohkem kui varasematel kuudel, kui nende müük on olnud 10 kandis.

Klientidele anti märtsis AMTELi andmetel üle 1612 uut sõiduautot ja 273 tarbesõidukit. Sõiduautosid on kokku 2013. a. esimese kvartali jooksul müüdud 4678, millega eelmise aasta tulemus ületati 4 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles