Google`ile sündis konkurent: Wolfram Alpha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment uue otsingumootori Wolfram Alpha leheküljelt.
Fragment uue otsingumootori Wolfram Alpha leheküljelt. Foto: Postimees.ee
Tänasest on massidele kasutamiseks uus infobaas Wolfram Alpha, mida on juba pärjatud tiitlitega Google`i kõva rivaal ja isegi Google`i tapja.

Wolfram Alpha looja on Suurbritanniast pärit füüsik Stephen Wolfram ja esmakordselt sai laiem avalikkus uuest infobaasist teada aprillis. Sellest ajast on Wolfram teinud mitmeid esitlusi ja valitud on saanud ka võimaluse uustulnukat proovida, kirjutas BBC.

Nädalavehetusel toimus demonstratsioon ja ühteaegu viimane testimine Harvardi Ülikooli Berkmani keskuses. Tänasest saavad aadressil www.wolframalpha.com päringuid teha kõik soovijad.

Otsingutulemused kuvab Wolfram Alpha hoopis teisiti kui Google. Sisestades baasi otsingusse riigi nime Eesti, ilmub Google`ist tuttava linkide jada asemel infotabel. Tabelis on kergesti haaratavalt ära toodud Eesti kohta käiv oluline teave alates lipuvärvidest, asukohast kaardil, rahvastikustatistikast kuni majandusnäitajateni välja. Sel moel kuvatud info on näiteks referaadi kirjutamisel kindlasti kasulikum kui Google`i linkide ja nende kirjelduste loetelu.

Sarnased infotabelid kuvab Wolfram Alpha ka siis, kui teha päring mõne kuupäeva, arvutustehte või aktsiate kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles