Video: Proovisõit - Opel Adam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Opel toob veel sel kuul Eestisse uue kompaktse linnaauto Adam, mis peaks mitmete parameetrite osas ostjatele üsna meelepäraseks saama. Kui suurus välja jätta, siis hind, varustus ja just individualiseerimisvõimalused on need, mis tegelikult ka paneksid nii mõnedki ostjad just selle mudeli poole vaatama, kirjutab autonet.ee Opel Adami proovisõiduülevaates.

Kompaktse masinana on Adam sisuliselt kahekohaline. Tagumised istmed on küll olemas, kuid sinna mahuvad kääbused isegi vaid siis, kui esimestel istuvad samuti kääbused. Ka interjööri disain jääb seetõttu tagasihoidlikuks, kuid seda kompenseerivad üllatavalt lai materjali- ja värvivalik.

Opel ise väidab Adami olevat konkurendi Mini mudelitele. See tähendab positsioneerumist märksa kõrgemale, kui senistelt Opelitelt oleme harjunud nägema. Võib kohe öelda, et selle nimel on ka kõvasti pingutatud: viimistlusmaterjalid ei riiva silma, istumine on mõnus ning elektroonikat päris palju.

Adami retrostiil oli taotluslik, mingite nurkade alt meenutab see tõepoolest mingit ürgvana Hyundai kupeed, kuigi mis seal salata, üldmulje järgi võib seda täitsa kaasaegseks masinaks pidada. Ka kui miski võib veel kahe silma vahele jääda siis LED-tuledega lagi kindlasti mitte. Ka esivõre ülespoole kaarduv kroomliist lisab autole kelmika vuntsi aurat.

Aga kui tuleme nüüd isikupärastamise juurde, siis siin vajub tõepoolest suu lopsti lahti: 12 välisvärvi, 3 katusevärvi, isegi võtmed saab erinevat värvi tellida, velgi on 31 erineva disainiga mõõtudes 15 kuni 18 tolli. Sees neli erinevat tooni, 6 erinevat viimistlusmaterjali, 64 lambikest laes saab põletada 8 erinevas toonis. Kusjuures kõiki neid saab tellida üksikult, st kokkuvõtlikult ei tohiks kahte täpselt ühesugust Adamit eriti kerge leida olla. Suure tõenäosusega Eestis neid olema ei saa. Mootoreid on kolm: 1,21 ja kahes seades 1,4-liitrised võimsustega vastavalt 70, 87 ja 100 hobujõudu.

Peamisi stiile on kolm: noortele mõeldud JAM, luksuslikum GLAM ning sportlikum JAM. Erinevad need omavahel mõningate disainielementide osas, kuid kõike eelpoolmainitut saab neile kõigile külge tellida.

Elektroonikast mainime peale tavapärase ESP ja pimenurgaanduri, veel ära nõlvalt stardiabi ning iseparkija, mis tuvastab autode rivis piisava vaba ruumi ning mahutab auto iseseisvalt sellesse ära.

Adam on pesueht linnaauto, maanteel erilist dünaamikat üles ei näita. Rool on suhteliselt kerge, kusjuures linnasõidurežiim City Mode, muudab selle veel kergemaks. Aga sõita on vaikne ja mugav, juhitavuse üle kurta ei tohiks ka keskmisest nõudlikum sõitja. Meie autohuvilisi rõõmustab kindlasti elektriliselt köetav rooliratas. Kuid puudu on linnaautole üks ääretult tarviline vidin – automaatkäigukast. Hetkel pakutakse viiest manuaali ja juba lähitulevikus lisandub veel ka kuuene, kuid automaadist pole ei kippu ega kõpu.

Multimeediasüsteemi nimeks on Adamil Intellilink ning see on üsna põhjalikult integreeritud nutitelefonidega. Sealtkaudu vaadatakse navit, kuulatakse muusikat ja kasutatakse muid äppe. 7tolline ekraan on mõistagi puutetundlik.

Ja muidugi hinnad: algavad need 10 000 euroga ning lõpevad 13 000 juures.

Üldiselt on Opel näinud kõvasti vaeva, et inimesed laseksid end Adamist hullutada. Ja kui soovid autot, millist teistel olema ei saa, siis on võimalusi üsna vähe – Bugatti, Lamborghini või Opel Adam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles